Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Το μήνυμα σε μπουκάλι που έφτασε εκεί που έπρεπε μετά από μισό αιώνα

O Paul Gilmore ήτα 13 ετών το 1969. Τότε ταξίδευε με την οικογένειά του από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Αυστραλία. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, έγραψε ένα γράμμα, το έβαλε σε ένα μπουκάλι και το πέταξε στον ωκεανό.
Πέρασε μισός αιώνας και το μπουκάλι δεν βρέθηκε. Ωστόσο, στα μέσα Ιουλίου ο 9χρονος Jyah Elliott, βρήκε το ίδιο μπουκάλι στις ακτές της Νότιας Αυστραλίας. Και αποφάσισε να κάνει πράξη αυτό που γράφει το γράμμα, το οποίο εν έτει 2019, είναι πολύ πιο εύκολο.
Το μήνυμα ήταν σύντομο. «Με λένε Paul Gilmore. Είμαι 13 ετών. Είμαι από την Αγγλία και ταξιδεύω για την Μελβούρνη της Αυστραλίας. Είμαστε περίπου 1.000 μίλι αμακριά από το Φρίμαντλ της Δυτικής Αυστραλίας. Παρακαλώ απαντήστε».

 

Ο 9χρονος Jyah βρήκε το μπουκάλι ενώ ψάρευε με τον πατέρα του. Η μητέρα του δήλωσε στο ABC: «Ήταν τόσο ενθουσιασμένος. Είπε ότι βρήκε ένα μήνυμα σε μπουκάλι από το… 1869. Του είπα, ‘Είσαι σίγουρος;’, και που απάντησε ‘Α, όχι. Από το 1969’».
Ο μικρός Jyah έγραψε ένα γράμμα και το έστειλε στην διεύθυνση που έγραφε το μήνυμα. Όμως σκέφτηκε πως μάλλον η διεύθυνση θα έχει αλλάξει μετά από μισό αιώνα. Έτσι στράφηκε στο Facebook. Το ABC προσπάθησε να τον εντοπίσει, αλλά έλειπε σε κρουαζιέρα στην Βαλτική. Η αδερφή του όμως ενθουσιάστηκε, λέγοντας μάλιστα πως ο αδερφός της θα ενθουσιαστεί ακόμα περισσότερο, όταν το μάθει.
Όπως ανέφερε, η οικογένειά της μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1969, αλλά επέστρεψε στην Αγγλία τέσσερα χρόνια αργότερα. Θυμάται πως ο αδερφός της έγραψε έξι γράμματα κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Τώρα ένα από αυτά έφτασε εκεί που έπρεπε. Σε ένα αγόρι κοντά στην ηλικία που ήταν τότε. Κι αν πέρασαν 50 χρόνια από τότε, δεν έχει σημασία. Ποτέ δεν είναι αργά για να σου συμβεί κάτι, που δεν θα ξεχάσεις ποτέ…

loading...

Recent posts