Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Χρησιμοποιείτε πλαστικά μπουκάλια στο σπίτι; Δεν μπορείτε να μαντέψετε τι μπορείτε να κάνετε με αυτά

Δεν θα πετάξετε ξανά τα πλαστικά μπουκάλια σας!
Όταν πάμε μια εκδρομή, πάντα παίρνουμε ένα μπουκάλι νερό μαζί μας. Είναι σημαντικό να είμαστε ενυδατωμένοι, επομένως τις περισσότερες φορές τελειώνουμε το μπουκάλι με το νερό. Τι συμβαίνει μόλις το αδειάσουμε; Όχι πολλά μάλλον. Συνήθως το πετάμε στα σκουπίδια αφού γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να το γεμίσουμε ξανά. Αυτό είναι κρίμα επειδή υπάρχουν πολλά διασκεδαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα άδεια πλαστικά μπουκάλια!

Μην πετάξετε τα χρησιμοποιημένα σας πλαστικά μπουκάλια την επόμενη φορά. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτά.

Ψεκαστήρας νερού για τον κήπο
Το μόνο που χρειάζεστε για αυτό το κόλπο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καρφί ή ένα κατσαβίδι για να κάνετε μερικές τρύπες στο μπουκάλι. Βεβαιωθείτε ότι η πλευρά του μπουκαλιού που ακουμπάει στο έδαφος δεν έχει τρύπες. Δεν θα βοηθούσε τον κήπο σας αν έσταζε το νερό κάτω στο έδαφος με αυτό τον τρόπο. Τώρα, το μόνο που έχει μείνει είναι προσαρμόσετε το λάστιχο του νερού στο στόμιο του μπουκαλιού και είστε έτοιμοι! Έχετε έναν ψεκαστήρα νερού για τον κήπο σας!

Παγίδα για σφήκες
Θέλετε να πιάσετε τις σφήκες που σας ενοχλούν ενώ κάθεστε στο κήπο σας, με ένα ασφαλή τρόπο; Πιάστε τις με ένα πλαστικό μπουκάλι. Κόψτε το μπουκάλι στην μέση και γεμίστε το κάτω μέρος με ένα γλυκό σιρόπι (για παράδειγμα λεμονάδα). Στην συνέχεια βάλτε το πάνω μέρος ανάποδα στο κάτω μέρος, έτσι ώστε το στόμιο του μπουκαλιού να είναι στραμμένο προς τα κάτω. Οι σφήκες θα συρρεύσουν στο μπουκάλι για να τραφούν από το σιρόπι, αλλά στην συνέχεια δεν θα μπορούν να βγουν από το μπουκάλι.

Κόψιμο μπισκότων
Θέλατε να φτιάξετε μπισκότα αλλά τελευταία στιγμή συνειδητοποιήσατε ότι δεν έχετε κάτι για να τα κόψετε; Και πάλι το πλαστικό μπουκάλι θα σας δώσει την λύση. Κόψτε το στην μέση και χρησιμοποιήστε το ένα μισό για να κόψετε τα μπισκότα.

Χειροποίητος κλιματισμός
Είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε τον δικό σας χειροποίητο κλιματισμό χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό μπουκάλι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας ανεμιστήρας και δύο μπουκάλια παγωμένου νερού, Ένας ανεμιστήρας είναι πάντα χρήσιμος αλλά το μόνο που κάνει είναι να ανακυκλώνει τον ζεστό αέρα χωρίς να δροσίζει τον χώρο, αλλά με αυτό το κόλπο αυτό θα αλλάξει! Γεμίστε δύο μεγάλα μπουκάλια με νερό και βάλτε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει τελείως το νερό. Στην συνέχεια, βάλτε τα μπουκάλια στο πάτωμα (ή σε ένα τραπέζι αν έχετε έναν όρθιο ανεμιστήρα) πάνω από μια πετσέτα της κουζίνας. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα πίσω από τα μπουκάλια. Με αυτό τον τρόπο, ο ανεμιστήρας θα φυσάει παγωμένο αέρα, ο οποίος θα προέρχεται από τα παγωμένα μπουκάλια, στο σπίτι σας. Αυτό θα κάνει την θερμοκρασία στο δωμάτιο να πέσει.

loading...

Recent posts