Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Survivor: Σκύλος έπεσε από γκρεμό 200 μέτρων κι έζησε μόνος για 45 ημέρες γλείφοντας τα βράχια

Δεν έχει προηγούμενο η υπόθεση της εξαφάνισης ενός σκύλου στο Ντόρσετ της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος εντοπίστηκε σε άθλια κατάσταση, υποσιτισμένος κι αφυδατωμένος, 45 ολόκληρες ημέρες από την στιγμή που η ιδιοκτήτριά του έχασε τα ίχνη του

Ο 18 μηνών Shadow («Σκιά») βρισκόταν στην απομακρυσμένη περιοχή και διάσημη για τις απότομες πλαγιές της, Eype, μαζί με την νεαρή ιδιοκτήτριά του, όταν η τελευταία έχασε τα ίχνη του στις 9 Μαΐου.

Παρά το γεγονός ότι η Άμπερ Γουίτινγκ ξεκίνησε αμέσως τις αναζητήσεις του μεσαίου μεγέθους shar pei, έχοντας και την βοήθεια φίλων και περαστικών, δεν κατόρθωσε να βρει τον Shadow, με αποτέλεσμα τρεις μέρες αργότερα να φύγει από την περιοχή και να επιστρέψει σπίτι της.

Η Γουίτινγκ νόμιζε πως πιθανότατα το σκυλί είχε κατευθυνθεί προς το παρακείμενο αυτοκινητόδρομο, αφήνοντας χωρίς ψάξιμο τις απότομες πλαγιές της περιοχής, η βάση των οποίων απείχε περισσότερα από 200 μέτρα από την κορυφή, όπου βρίσκονταν την ημέρα της εξαφάνισης του σκυλιού, θεωρώντας απίθανο το ενδεχόμενο το σκυλί της να έπεσε από αυτό το ύψος και να επιβίωσε.

Όμως, ο Shadow είχε διαφορετική γνώμη… Αφού επιβίωσε της πτώσης από το παραπάνω υψόμετρο, έχοντας σπάσει ένα από τα μπροστινά του πόδια, το άτυχο σκυλί επιδόθηκε σε έναν πρωτόγνωρο αγώνα επιβίωσης, καθώς η τροφή και το νερό απουσίαζαν δραματικά από το αφιλόξενο σημείο όπου είχε βρεθεί.

Μοναδική του ελπίδα ήταν η κατανάλωση των βρύων και των λειχηνών που υπήρχαν σε αφθονία στα βράχια της ακτής, ενώ η υγρασία από την εξάτμιση του θαλασσινού νερού κατάφερε να τον κρατήσει στη ζωή επί σχεδόν 45 ημέρες.

Τότε ήταν που ένα ζευγάρι παραθεριστών που έκαναν κανό στα ανοιχτά εντόπισαν τον εξουθενωμένο Shadow κι αφού έφτασαν στο σημείο, τον διέσωσαν, πριν επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες αρχές για να αναφέρουν το συμβάν.

Λίγο αργότερα, εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, όταν η απογοητευμένη ιδιοκτήτρια αντίκρισε τον σκύλο της που θεωρούσε χαμένο για πάντα, με την ίδια να επισημαίνει πως δεν σταμάτησε ποτέ να ελπίζει ότι θα τον ξαναέβλεπε ζωντανό μπροστά της.

Τα πολύ δύσκολα, πλέον, έχουν περάσει για την Γουίτινγκ και τον survivor Shadow, ο οποίος ετοιμάζεται για δύο αρκετά δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η κίνησή του, με την νεαρή ιδιοκτήτριά του να διοργανώνει πάρτι υποδοχής, καλώντας φίλους και γνωστούς να συμβάλουν οικονομικά για να επανέλθει πλήρως η υγεία του μετά από αυτήν την μοναδική περιπέτεια

loading...

Recent posts