Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Σκορδαλιά: Τι πρέπει να κάνεις για να μην μυρίζει η αναπνοή σου

Η ημέρα το επιβάλει οπότε δεν γίνεται να μην την δοκιμάσεις!

Η 25η Μαρτίου είναι συνδεδεμένη με το ελληνικό τραπέζι και την σκορδαλιά, οπότε το παραδοσιακό έδεσμα σήμερα πρέπει να το τιμήσεις.

Η μυρωδιά του σκόρδου, ωστόσο, είναι αυτή που θα σε συνοδεύει για πολύ ώρα (μπορεί και ημέρες), όμως υπάρχει ο τρόπος να μην μυρίζεις. Δεν έχει παρά να καταναλώσεις μια από τις παρακάτω τροφές:

Γάλα Μελέτες έχουν δείξει πως η λιπαρότητα του γάλακτος εξουδετερώνει αρκετά τις οσμές που αναδύονται από το στόμα σας. Ένα ποτήρι γάλα, λοιπόν, θα βοηθήσει κάπως την κατάσταση. Αν είστε από τους θαρραλέους μπορείτε να πίνετε και γάλα την ώρα που καταναλώνετε τη σκορδαλιά. Τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Τσάι Μελέτες που έχουν γίνει έχουν αποδείξει πως οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο τσάι μπορούν να μειώσουν την επίδραση των ουσιών που παράγει το σκόρδο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι πιείτε το τσάι σχεδόν αμέσως μετά την κατανάλωση της σκορδαλιάς.

Μήλο: Ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα εθελοντών να μασουλήσουν τρία γραμμάρια σκόρδο για 25 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, κάποιοι ήπιαν νερό, κάποιοι κατανάλωσαν μήλο, κάποιοι μαρούλι και άλλοι φύλλα μέντας. Αμέσως μετα μετρήθηκαν οι χημικές ενώσεις που ευθύνονται για την άσχημη μυρωδιά της αναπνοής μετά την κατανάλωση σκόρδου, με τη βοήθεια εξειδικευμένης μεθόδου φασματομετρίας (SIFT-MS) και αποδείχτηκε πως το μήλο κάνει την καλύτερη δουλειά.

Σημαντικό:

Μπορεί το να πλύνετε τα δόντια σας 4-5 φορές να μην μπορέσει να εξαφανίσει την μυρωδιά που βγαίνει από τα πνευμόνια σας-πώς θα μπορούσε, άλλωστε-αλλά τουλάχιστον θα καθαρίσει το στόμα σας από τα υπολείμματα σκόρδου.

Πηγή

loading...

Recent posts