Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Σαλάντι Ξενοδοχείο Γυμνιστών: Τα λεηλατημένα Σόδομα και Γόμορρα της Ελλάδας

Λεηλατημένο, με σπασμένα τζάμια και ξηλωμένα μάρμαρα, με τις εγκαταστάσεις του να τις τρώει ο χρόνος, στέκει εκεί με μια από τις ωραιότερες παράλιες της Αργολίδας μπροστά του. Αυτό είναι σήμερα το ξενοδοχείο ΑΚΤΗ ΣΑΛΑΝΤΙ που άλλοτε ήταν βάση των γυμνιστών.

Την δεκαετία του 80 ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου μετέτρεψε το ξενοδοχείο σε κέντρο γυμνισμού. Τουρίστες από όλη την Ευρώπη κατέφθαναν στην Ερμιονίδα για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα εν αδαμιαία περιβολή σε ένα ξενοδοχείο που πρωτολειτούργησε καθαρά για τους λάτρεις του γυμνισμού και στα πρότυπα άλλων παρόμοιων ξενοδοχείων της Ευρώπης.

Το ξενοδοχείο ήταν περιφραγμένο ώστε να αποκλειστεί κάθε επαφή ανάμεσα στους γυμνιστές και στους κατοίκους του γειτονικού χωριού των Διδύμων, που απείχε πέντε χιλιόμετρα, αλλά και για να αποτραπεί η προσέλκυση ηδονοβλεψιών.

Το ξενοδοχείο προσέφερε στα δωμάτια του Τηλεόραση, Ψυγείο, Εστιατόριο, Πισίνα. Επιτρεπόντουσαν τα ζώα, υπήρχαν υποδομές ΑΜΕΑ, Conference Room, Αίθουσα συνεδριάσεων Animation Μπαρ, Pool Bar, Αθλητικές δραστηριότητες, Volleyball Tennis, Mini Golf, Δραστηριότητες για παιδιά, Κομμωτήριο… και όλα αυτά πριν 40 χρόνια!

Ωστόσο, οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων προκάλεσαν το κλείσιμο του ξενοδοχείου και την αλλαγή της ιδιοκτησίας.

Το ξενοδοχείο, από δω και στο εξής, θα λειτουργήσει ως «κανονικό» ξενοδοχείο για αρκετά χρόνια. Θα αλλάξει πολλές φορές ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά δεν θα καταφέρει να ορθοποδήσει ποτέ.

Το βίντεο από την ομάδα Up Drones:

ΠΗΓΗ

loading...

Recent posts