Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Κίνα: Ρεκόρ Γκίνες για πομπή 55 αυτοκινήτων χωρίς… οδηγό (vid)

Στην πόλη Τσονκίνγκ, η Κίνα έκανε ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη «παρέλαση» αυτοκινήτων χωρίς οδηγό, όταν 55 οχήματα κινήθηκαν αυτόνομα προς τον προορισμό τους. Συγκεκριμένα κάθε ένα από τα 55 SUV διένυσε απόσταση 3,22 χιλιομέτρων, με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων την ώρα, και ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 9 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα.

Αρχικά, η αυτοκινητοβιομηχανία Changan Automobiles χρησιμοποίησε 56 αυτοκίνητα, αλλά ο οδηγός ασφαλείας ενός αυτοκινήτου, του 56ου, απορρίφθηκε, καθώς για σύντομο χρονικό διάστημα ανέκτησε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε γίνει μετατροπή στους αισθητήρες των αυτοκινήτων που απάρτιζαν το κονβόι, ώστε να εντοπίζουν τα όρια της λωρίδας στον αυτοκινητόδρομο αλλά και τα αυτοκίνητα που προηγούντο.

Επίσης για να είναι σύμφωνοι με τους κανόνες και να σπάσουν το Ρεκόρ Γκίνες, είχε γίνει κατάλληλη ρύθμιση και τα αυτοκίνητα κινούνταν πλησιέστερα το ένα στο άλλο από ό,τι σε κανονικές συνθήκες οδήγησης.

Παράλληλα, μιας και η «παρέλαση» έγινε σε πιο ήσυχη σε σχέση με το φυσιολογικό λωρίδα του αυτοκινητοδρόμου, είχε μειωθεί στο 1% από 5% ο βαθμός αντίδρασής τους όσον αφορά τον εντοπισμό αντικειμένων και την ανίχνευση απρόοπτων συμβάντων.ΠΗΓΗ

loading...

Recent posts