Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Έβαλε βόμβα σε αεροπλάνο για να ξεφορτωθεί τους γονείς του!

Έχουμε ακούσει πολλές και διάφορες ιστορίες για παιδιά που θα σκαρφιστούν χίλιους δύο τρόπους για να αποφύγουν τους γονείς τους. Αυτός ο φοιτητής από την Γαλλία όμως το πήγε σε άλλο επίπεδο!

Την προηγούμενη εβδομάδα, μια εγχώρια πτήση στη Γαλλία έπρεπε να εκτραπεί μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα που δέχτηκαν από τον 23χρονο φοιτητή για βόμβα στο αεροπλάνο με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να επιστρέψει πίσω στη βάση του, στη Λυών.

Ο Γάλλος φοιτητής διέμενε στην γαλλική δυτική πόλη Ρεν και για να αποφύγει να τον επισκεφτούν οι γονείς του που είχαν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο κατέφυγε σε δραστικά μέτρα.

Δημόσιος κατήγορος στη Ρεν, δήλωσε πως ο νεαρός παραδέχθηκε ότι έκανε φάρσα και τέθηκε υπό κράτηση. Αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του περιφερειακού δικαστηρίου στις 21 Μαρτίου για να απαντήσει στις κατηγορίες περί κοινοποίησης ψευδών πληροφοριών που έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια του αεροσκάφους κατά την πτήση.

Ο άγνωστος φοιτητής αντιμετωπίζει πέντε χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο ισοδύναμο των 75.000 ευρώ για τις κατηγορίες. Μάλιστα, μέχρι την ακρόαση του στο δικαστήριο θα πρέπει να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της Ρεν, ενώ του απαγορεύτηκε να έχει πρόσβαση σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο νεαρός δεν φαίνεται να έχει κάποια ψυχολογική διαταραχή που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί έκανε τέτοια φάρσα. Το ποινικό του 23χρονου ήταν καθαρό και ως εκ τούτου οι Αρχές θεώρησαν πως το περιστατικό δεν συνδέεται με την τρομοκρατία.

ΠΗΓΗ

loading...

Recent posts