Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

Ηλεκτρικό σκούτερ σε φάση αυτανάφλεξης! (vid)

Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες με κινητά τηλέφωνα των οποίων η μπαταρία εξερράγη ενίοτε τραυματίζοντας τους ιδιοκτήτες τους. Ε, φανταστείτε το ίδιο πράγμα σε δεκάδες φορές μεγαλύτερο μέγεθος. Διότι στην τελική, η συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρικών δικύκλων σε κυκλοφορία εκεί έξω τροφοδοτείται από μπαταρίες λιθίου. Ναι, σαν αυτές των τηλεφώνων.

Δε χρειάζεται και πολύ. Μια κατασκευαστική κακοτεχνία (Samsung Galaxy Note 7, θυμίζει κάτι;), ένα αδύναμο σημείο στη μόνωσή της μπαταρίας που επιτρέπει στην υγρασία να εισέλθει ή ένα χτύπημα που την παραμόρφωσε σε ένα σημείο αρκετά ώστε κάποια στοιχεία της να έρθουν σε επαφή και το βραχυκύκλωμα καραδοκεί.

Κάτι τέτοιο προφανώς διαπίστωσαν οι δύο επιβαίνοντες στο δίκυκλο που πρωταγωνιστεί στο βίντεο και το οποίο μας χαρίζει μια αξέχαστη στιγμή αυτανάφλεξης.

Με εφαλτήριο το παραπάνω συμβάν, ας έχουν στον νου τους όσοι χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα πως οι μπαταρίες τους δεν είναι παιχνίδι, μα ηλεκτρονικές συσκευές υψηλής απόδοσης που απαιτούν την κατάλληλη συντήρηση και, αν για οποιονδήποτε λόγο δεν είμαστε σίγουροι για την αρτιότητά τους, ένας έλεγχος είναι τουλάχιστον απαραίτητος για να μη βρεθούμε ποτέ στη θέση των παραπάνω κυρίων.ΠΗΓΗ

loading...

Recent posts