Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Γιατί λατρεύουμε τη γιαγιάκα 101 ετών που πέρασε την Άνγκελα Μέρκελ για σύζυγο του Μακρόν (vid)

Μια Γαλλίδα συνταξιούχος 101 ετών πέρασε την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για τη σύζυγο του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όσα ακολούθησαν μας έκαναν να την αγαπήσουμε πολύ: το παιχνιδιάρικο βλέμμα, η ευχάριστη έκπληξη, η άδολη χαρά, το ότι θεωρούσε τον εαυτό της «μια απλή γυναίκα», το χαμόγελό της…

Το αθώο μπέρδεμα έλαβε χώρα όταν οι δύο αρχηγοί κρατών παρέστησαν σε τελετή κοντά στην πόλη Compiègne, βόρεια του Παρισιού, το Σάββατο, για να τιμήσουν την επέτειο των 100 χρόνων από την υπογραφής της συμφωνίας για την εκεχειρία που σήμανε την λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στις 11 Νοεμβρίου 1918.

Αν δεν είδατε το βίντεο, αξίζει

Καθώς συναντούσαν μέλη του κοινού, μια γυναίκα 101 ετών πλησίασε τον κ. Μακρον. Πιάνοντας το χέρι του αναφώνησε: «Κύριε Μακρόν, αυτό δεν είναι δυνατόν! Μια απλή γυναίκα σαν εμένα να κάνει χειραψία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια γύρισε προς την 64χρονη Μέρκελ και με ένα χαμόγελο είπε: «Εσείς θα είστε η κυρία Μακρόν…»

Στην πραγματικότητα, ο 40χρονος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας είναι παντρεμένος με την 65χρονη Brigitte και η Α. Μέρκελ με τον Γιοακίμ Ζάουερ, 69 ετών.

Η κ. Μέρκελ, συνοδευόμενη από τον διερμηνέα της, απάντησε αρχικά στα γερμανικά λέγοντας: «Όχι, είμαι η καγκελάριος της Γερμανίας». Όταν δεν είδε καμία αντίδραση από την χαριτωμένη συνταξιούχο, επανέλαβε την ίδια φράση στα γαλλικά: «Je suis la chancelière allemande», είπε.

Παραμένει ασαφές αν η γυναίκα κατάλαβε τελικά ποια ήταν, αλλά φάνηκε αρκετά χαρούμενη: «Είναι φανταστικό», συνέχισε να λέει όταν ο κ. Macron της ζήτησε να γυρίσει στην κάμερα για μια φωτογραφία με τη γερμανίδα «σύζυγό» του πριν την αποχαιρετήσει. Η γλυκύτατη γυναίκα υποσχέθηκε να επιστρέψει για τους εορτασμούς της επόμενης χρονιάς.

Οι δύο ηγέτες υπόγραψαν ένα βιβλίο μνήμης μέσα σ’ ένα σιδηροδρομικό βαγόνι παρόμοιο με εκείνο στο οποίο υπογράφηκε η Εκεχειρία του 1918. Κατέθεσαν επίσης στεφάνι και έκανα τα αποκαλυπτήρια μιας πλάκας για τη γαλλο-γερμανική συμφιλίωση.

ΠΗΓΗ

loading...

Recent posts