Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

ΣΟΚ: Νοσοκόμες πιέζουν το κεφάλι νεογέννητου αμέσως μετά τη γέννησή του και γελούν (vid)

Οι νοσοκόμες που πρωταγωνιστούν στο παρακάτω περιστατικό έχουν ήδη απολυθεί ενώ έχει ασκηθεί ένορκη διοικητική εξέταση

Κι όμως το βίντεο είναι πέρα για πέρα αληθινό και δείχνει νοσοκόμες να πιέζουν και να ζουλάνε το κεφάλι νεογέννητου μωρού. Η μία νοσοκόμα πιέζει το κεφάλι του μωρού ενώ οι άλλες δύο ξεσπούν σε γέλια καταγράφοντας με το κινητό τους το στιγμιότυπο, το οποίο αργότερα δημοσίευσαν στο διαδίκτυο.

Αν και τα ονόματα των γυναικών δεν έγιναν γνωστά, αμέσως οι αρχές τις εντόπισαν. Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Σαουδική Αραβία και οι νοσοκόμες όχι μόνο δεν εργάζονται πια στο νοσοκομείο αυτό, αλλά δεν θα μπορέσουν να εργαστούν ποτέ ξανά στον τομέα της Υγείας.

Το νεογέννητο έκανε θεραπεία για λοίμωξη στο ουροποιητικό σύστημα και βρισκόταν ήδη 10 ημέρες στο νοσοκομείο όταν γυρίστηκε το βίντεο αυτό.

Ο πατέρας του βρέφους δήλωσε σοκαρισμένος όταν έμαθε ότι το παιδί του ήταν το μωρό του βίντεο, ενώ το διαδίκτυο πήρε φωτιά με τους χρήστες να σχολιάζουν ότι αυτό που έκαναν ήταν άνευ προηγουμένου.

Τα νεογέννητα όταν γεννιούνται έχουν ένα μαλακό σημείο στην κορυφή του κεφαλιού τους. Αυτό ονομάζεται κρανιοπηγή. Πρόκειται για ένα σημείο πολύ ευάλωτο που τραυματίζεται εύκολα. Ο λόγος που υπάρχει αυτό το άνοιγμα στο κρανίο είναι α) για να επιτρέψει στο έμβρυο να περάσει από τη δίοδο του γεννητικού συστήματος της μητέρας κατά τον τοκετό και β) να πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη του εγκεφάλου κατά τον πρώτο χρόνο.

Δείτε το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου παρακάτω

loading...

Recent posts