Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

Η 18χρονη που τα παράτησε όλα και αποφάσισε να μεγαλώνει ορφανά (vid)

Πόσοι από εμάς έχουμε πει κατά καιρούς ότι θα θέλαμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε τους άλλους;

Να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε τον κόσμο; Και πόσες δικαιολογίες έχουμε βρει για να μην το κάνουμε, τελικά; Αυτή η ιστορία αφορά σε μια νεαρή κοπέλα, η οποία στα 18 της χρόνια, αντί να σπουδάζει και να διασκεδάζει σε κλαμπς αποφάσισε να αφήσει πίσω της την «εύκολη» ζωή της και να βοηθήσει παιδιά που είχαν πραγματική ανάγκη.

«Ξεχάστε τα 80 εκατομμύρια παιδιά που υποφέρουν στον πλανήτη, ξεκινήστε με το 1!», προτείνει η νεαρή Maggie Doyne από το Νιου Τζέρσεϊ, η οποία χρησιμοποίησε τα χρήματα που είχε κερδίσε ως babysitter για να βοηθήσει εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά στο Νεπάλ.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Πριν μερικά χρόνια η Maggie έκανε ένα ταξίδι στο Νεπάλ, μετά το οποίο άλλαξε τον τρόπο που αντιμετώπιζε την ζωή. Η 32χρονη σήμερα κοπέλα μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϊ της Αμερικής, έχει δύο αδερφές και το 2005 ταξίδεψε στο Νεπάλ. Στην διάρκεια αυτού του ταξιδιού δούλεψε εθελοντικά σε ένα σχολείο. Σε ένα κοντινό χωριό γνώρισε ένα 6χρονο κοριτσάκι, την μικρή Hema, η οποία για να βγάζει τα προς το ζην έσπαγε… πέτρες και τις πωλούσε. Η Doyne βοήθησε την Hema να πάει στο σχολείο, πληρώνοντας τα έξοδά της, τη στολή της, τα βιβλία της και προσπάθησε να κάνει το ίδιο και με άλλα παιδιά.

«Ήμουν 18 χρονών όταν ξύπνησα ένα πρωί και συνειδητοποίησα ότι δεν ξέρω τίποτα για τη ζωή μου. Αποφάσισα να ταξιδέψω, δεν είχα φύγει ποτέ από την χώρα μου και υπήρχαν τόσα πολλά να δω και να μάθω. Ξαφνικά όλος ο κόσμος ανοίχτηκε μπροστά μου. Αρχικά είδα την μικρή Lacora να κερδίζει 2 δολλάρια την ημέρα για να ταΐσει την οικογένειά της. Μετά από έρευνα, ανακάλυψα ότι 80 εκατομμύρια παιδιά ζουν υπό αυτές τις συνθήκες παγκοσμίως και δεν μπορούσα παρά να μην σκέφτομαι τι έχουμε κάνει εμείς ως ανθρωπότητα γι’ αυτά τα παιδιά. Και μετά είδα την Hema. Κάθε μέρα εκείνο το κοριτσάκι που έσπαγε πέτρες για να ζήσει, μου χαμογελούσε με αυτά τα λαμπερά της μάτια και σκέφτηκα: “Εντάξει, Maggie. Ξέχνα τα 80 εκατομμύρια. Ασχολήσου με το ένα. Υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις για να αλλάξεις τη ζωή αυτού του ενός κοριτσιού;” Τη βοήθησα με την εκπαίδευσή της και παρακολουθούσα την εξέλιξή της, αλλά αυτό που δεν σκεφτόμουν τότε ήταν, ότι υπήρχαν παιδιά που δεν είχαν καν σπίτι ή οικογένεια. Θέλησα, λοιπόν, να χτίσω μια βάση, ένα σπίτι για αυτά τα παιδιά»», είχε δηλώσει η νεαρή κοπέλα πριν λίγα χρόνια, απαντώντας στο πώς πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με τα ορφανά παιδιά στο Νεπάλ.

Είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 5,000$ από τη δουλειά της ως babysitter και από οικονομίες που έκαναν οι γονείς της για εκείνη και έτσι αγόρασε μια έκταση νεπαλέζικης γης στην κοιλάδα Kopilla. Σε συνεργασία με την κοινότητα της περιοχής έχτισε αρχικά ένα σχολείο, έπειτα ένα κέντρο για τις γυναίκες και το Kopila Valley Children’s Home, ένα σπίτι για μικρά παιδιά.

Το Νοέμβριο του 2015 βραβεύτηκε από το CNN ως «Ηρωίδα της χρονιάς», ενώ το 2017 ίδρυσε το Blinknow House Foundation, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που παρέχει οικονομική βοήθεια στο σχολείο της κοιλάδας Kopila.

Σήμερα η Maggie είναι “μαμά” 50 παιδιών. «Αν κάποιος στα 18 μου μου έλεγε ότι θα ήμουν η μαμά 50 παιδιών θα τον αποκαλούσα τρελό, αλλά είμαι. Και αγαπάω πολύ τα παιδιά μου. Μην το ξεχάσετε ποτέ αυτό», έχει δηλώσει, επίσης, η νεαρή κοπέλα, ενώ προτρέπει όλους μας να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε, κυρίως τον εαυτό μας. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ταξιδέψουμε 8,000 χιλ. για να βοηθήσουμε.

Η ομορφιά σε όλο αυτό βρίσκεται στο ότι έχουμε τα προσόντα και τα ταλέντα για να ανακαλύψουμε τι πραγματικά μας κάνει ευτυχισμένους. Σκεφτόμαστε περισσότερο εκείνα που δεν έχουμε και λιγότερο εκείνα που έχουμε. Το σώμα, το μυαλό, την υγεία μας, τη δύναμή μας. Με αυτά μπορούμε να κάνουμε τα πάντα! Με αυτά μπορείτε να κάνετε τα πάντα! Εγώ ήμουν πολύ τυχερή που ανακάλυψα το ταλέντο μου και κατάφερα να δημιουργήσω τον δικό μου μικρό παράδεισο».

ΠΗΓΗ

loading...

Recent posts