Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Ο ναός με τις τίγρεις! (vid)

Το «Wat Pha Luang Ta Bua» ή αλλιώς ο ναός με τις τίγρεις, είναι ένας βουδιστικός ναός που βρίσκεται στην Ταϊλάνδη. Ιδρύθηκε το 1994 σαν μοναστήρι στη μέση ενός δάσους, το οποίο θα παρείχε καταφύγιο σε άγρια ζώα.

Το 1999 οι μοναχοί έλαβαν το πρώτο τους τιγράκι, το οποίο όμως δεν κατάφεραν να μεγαλώσουν αφού απεβίωσε λίγο καιρό μετά. Οι κάτοικοι των κοντινών χωριών ωστόσο συνέχισαν να τους στέλνουν και άλλα τιγράκια που έβρισκαν μόνα στο δάσος, αφού οι μητέρες τους κατά πάσα πιθανότητα είχαν σκοτωθεί από λαθροθήρες.

Ο ναός σήμερα φιλοξενεί μεταξύ άλλων άγριων ζώων πάνω από 15 ενήλικες τίγρεις και κάποια μικρά. Περνούν τις περισσότερες ώρες τους σε ειδικά κλουβιά και μια φορά κάθε μέρα οδηγούνται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο μπορούν να περιφέρονται ελεύθερα.
Οι τουρίστες που επισκέπτονται το ναό, συνήθως παρακολουθούν τις τίγρεις από ασφαλή απόσταση αλλά δε λείπουν και οι πιο τολμηροί που μπαίνουν στον ίδιο χώρο με τις τίγρεις για να παίξουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Σύμφωνα με τους μοναχούς, είναι σχετικά ασφαλές αφού στην ιστορία του ναού, έχει συμβεί μόλις μία σοβαρή επίθεση!

ΠΗΓΗ

loading...

Recent posts