Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

ΗΠΑ: Βίντεο καταγράφει αυθόρμητη απεργία εργατών και γίνεται viral

Ένας 30χρονος συγκολλητής από την Indianapolis, ο Antoine Dangerfield, δούλευε στην κατασκευή των κεντρικών γραφείων της UPS. Την Τρίτη ένας μικρός αριθμός λατίνων εργατών (συγκολλητές, συντηρητές μηχανημάτων, εγκαταστάτες κ.α.), οι οποίοι δούλευαν σε άλλον εργολάβο αλλά στο ίδιο έργο, διατάχθηκαν να πάνε σπίτια τους καθώς δεν πειθαρχούσαν στις υποδείξεις του λευκού αφεντικού, τον οποίο ο Dangerfield χαρακτήρισε ρατσιστή.

Σε απάντηση ολόκληρη η ομάδα των εργατών – πάνω από 100 σύμφωνα με την εκτίμηση του Dangerfield – αρνήθηκαν να συνεχίσουν να δουλεύουν.

Προχώρησαν αυθόρμητα σε απεργία και ο Dangerfield κατάφερε να καταγράψει τη στιγμή της αποχώρησης από τις θέσεις τους.

Στο βίντεό του είναι ενθουσιασμένος, βλέποντας να κλείνει ένας τεράστιος εργασιακός χώρος.

«Δεν αστειεύονται» λέει, καθώς οι λατίνοι εργάτες αποχωρούν.

Αναφερόμενος στο αφεντικό, λέει: «νόμιζαν ότι θα παίξουν με αυτούς τους αμίγκος. Αλλά αυτοί είπαν ότι θα ξεσηκωθούν όλοι μαζί και όντως φεύγουν, δεν αστειεύονται!»

Αφού φύγουν όλοι, ο Antoine Dangerfield κάνει με την κάμερά του μια περιήγηση στο άδειο εργοτάξιο.

Μην μπορώντας να πιστέψει στα μάτια του αναφωνεί: «εδώ πλέον δε γίνεται καθόλου τρόχισμα, οι κοπές έχουν σταματήσει και οι συγκολλήσεις, έχει αδιανόητη ησυχία! Οι μεξικανοί το έκλεισαν το γαμ*****!»

Το βίντεό του έγινε πολύ γρήγορα viral και η εργοδοσία προσπάθησε να τον δωροδοκήσει για να το κατεβάσει. Αυτός αρνήθηκε και απολύθηκε! Δεν το μετάνιωσε και τώρα δίνει τον δικό του αγώνα!

Εδώ το βίντεο:ΠΗΓΗ

loading...

Recent posts