Αστακός με το λογότυπο της Pepsi στο καβούκι του βρέθηκε σε θάλασσα του Καναδά

   //   0 Comments

Ένας αστακός που βρέθηκε στο Νιου Μπρούνσγουικ του Καναδά, φαίνεται να έχει «κολλημένο» επάνω στο καβούκι του το λογότυπο της Pepsi.

Το καρκινοειδές είδε η Καρίσα Λίντστραντ όταν ψάρευε αστακούς με τη βάρκα της στα νερά του Γκραντ Μανάν την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν μπορώ να πω πώς το απέκτησε» δήλωσε η Λίντστραντ, που ψαρεύει αστακούς εδώ και 4 χρόνια. «Μοιάζει περισσότερο με ένα τατουάζ ή ένα σχέδιο επάνω στον αστακό και όχι κάτι που μεγαλώνει μέσα σε αυτό».

Μια φωτογραφία που έβγαλε η Λίντστραντ προκάλεσε πλήθος συζητήσεων για το πώς βρέθηκε εκεί το λογότυπο. Ορισμένα μέλη του πληρώματος υπέθεσαν πως ο αστακός μεγάλωσε κατά κάποιο τρόπο γύρω από ένα κουτάκι Pepsi που μπορεί να βρέθηκε στον πάτο του ωκεανού.

Η συγκεκριμένη όμως φωτογραφία εγείρει τις ανησυχίες για το μέγεθος των πλαστικών και των σκουπιδιών που πετιούνται στους ωκεανούς του κόσμου. Περίπου 300 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού παράγονται ετησίως και πάνω από 8 εκατομμύρια πετιούνται στους ωκεανούς μας κάθε χρόνο, σύμφωνα με την περιβαλλοντική ομάδα Plastic Oceans.

Ο Μάθιου Άμποτ, συντονιστής θαλάσσιων προγραμμάτων στο Συμβούλιο Διατήρησης του Νιου Μπρούνσγουικ δήλωσε στο CBC News πως η φωτογραφία απεικονίζει το πόσο διαδεδομένα είναι τα ανθρώπινα σκουπίδια. «Στο σημείο όπου ζούσε ο αστακός, υπήρχαν σκουπίδια που είχαν φτάσει ακόμη και στα βαθιά νερά» δήλωσε ο Άμποτ.

[iefimerida.gr]Συντακτης
Γεωργία Αντωνοπούλου

Η Γεωργία γράφει απο 16 χρονών και το όνειρο της είναι μιά μέρα να γίνει πεπόνι. Μέχρι να έρθει αυτή η μέρα γράφει καθημερινά από το ψυχιατρείο για το viralgreece.com

comments powered by Disqus

Back to Top

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button

[X] Κλείσιμο Παράθυρου